Assemblea contra la precarietat de la UAB

Per una universitat pública, compromesa i de qualitat

La UAB, un bon lloc per treballar – Signa el Manifest!

Posted by uabprecarietat a Mai 14, 2007

Comença la difusió i la recollida de signatures del manifest de l’assembla contra la precarietat de la UAB sobre la nova carrera docent i investigadora i la política de personal. Si consideres que realment la UAB ha de ser per a tothom un bon lloc per apendre, investigar i ensenyar, firma el manifest. La precarietat laboral va descaradament en contra d’una universitat compromesa i de qualitat. Si et sents identifica’t amb algun punt, solidaritza’t amb els teus companys/es. Un cop feta la recollida de firmes, el manifest s’entragarà públicament al rector.

Llegeix-lo en en aquesta entrada o descarrega-te’l aquí. Fes-ne difusió! Envia’l als teus contactes o penja’l en el teu lloc de treball.

Envia ara la teva adhesió a precarietat-uab(arroba)moviments.net amb el teu nom, cognoms, dni i el lloc de treball. Per mantenir-vos informats, us recomanem que us apunteu, si no ho esteu ja, a la llista de distribució de l’assemblea.


“LA UAB, UN BON LLOC PER TREBALLAR[1]

La precarietat fa temps que s’ha convertit en la forma de gestió laboral habitual a la UAB en diferents àmbits que afecten al personal de serveis externs, al PAS, al professorat no titular o el personal investigador. Tanmateix, la nova carrera acadèmica i la política de personal que actualment proposa el rectorat, encara agreugen més aquesta situació. Algunes de les conseqüències d’aquesta política són que els contractes laborals dels ajudants seran substituïts progressivament per beques; que ser format en els estudis de tercer cicle de la UAB es convertirà, paradoxalment, en un obstacle a l’hora d’accedir a places més estables i que les noves mesures afectaran negativament sobretot als col·lectius i persones que, malgrat el seu bagatge docent i investigador, estan en una situació més feble i tenen les pitjors condicions laborals.

Per totes aquestes qüestions, DEMANEM:

1. Que el rectorat reconsideri les seves posicions i aposti per una política activa per unes condicions de treball dignes per a tot el personal de la UAB. Demanem que escolti, negociï col·lectivament (no de forma individual) i de manera transparent amb tots els actors implicats unes mesures que s’estan imposant sense debat ni participació de la major part de la comunitat universitària.

2. Que es realitzi una convocatòria d’ajuts a l’estudi dignes sense contraprestació laboral i que es convoquin els llocs de treballs necessaris per cobrir les feines que actualment fan els becaris/es de col·laboració, com per exemple, en biblioteques i aules d’informàtica.

3. Que tots els becaris/es per projectes (capítol VI) que estan realitzant tasques laborals en departaments i en centres de recerca tinguin un contracte de treball.

4. Que les beques predoctorals de personal investigador en formació convocades per la UAB compleixin, com a mínim, el Real Decret del Estatuto del Personal Investigador en Formación i estableixi un màxim de 60 hores de docència per any. Per garantir la qualitat docent, que la docència es faci a partir de l’obtenció del DEA, prioritzant la realització del doctorat.

5. El manteniment de les figura d’ajudant, contemplada i reconeguda a la nova Ley Orgánica de Universidades i en el conveni de Personal Docent i Investigador Laboral de les Universitats Públiques Catalanes. Tal i com especifica la nova LOU, s’ha d’assegurar que la seva càrrega docent no superi les 60 hores anuals.

6. Que el professorat que està en precari sota la figura contractual d’associat irregular i sota la figura d’associat de substitució de manera crònica i inestable, pugui tenir unes condicions i un salari dignes sota unes figures contractuals adients. I que les hores de docència de substitució estructurals siguin convertides en places fixes.

7. Que l’exigència o el mèrit d’haver d’estar dos anys sense vinculació contractual per poder desenvolupar la nova carrera acadèmica a la UAB, s’acompanyi d’una convocatòria d’ajuts que permeti dur a terme aquesta desvinculació.

8. Fer ús de la figura contractual de col·laborador permanent, contemplada en els estatuts de la UAB i a l’actual LLUC, com a eina de reconversió col·lectiva de les actuals places de col·laboradors temporals.

9. Que s’acabi la carrera d’obstacles que suposen acreditacions i concursos reiterats i que els professors, lectors i agregats que hagin estat acreditats es puguin promocionar mitjançant un concurs intern de mèrits

10. Que es replantegi la nova carrera investigadora d’una forma realista, tenint en compte els costos vitals, familiars i socials que aquesta comporta i s’implementin mesures de conciliació de vida personal, familiar i laboral.

PER UNA UNIVERSITAT PÚBLICA, COMPROMESA I DE QUALITAT, FEM FORA LA PRECARIETAT DE LA UAB.

Firma el manifest o envia la teva adhesió amb el teu nom, cognoms, DNI i lloc de treball a

precarietat-uab(arroba)moviments.net


[1] Del programa electoral del Rector de la UAB.

————-

8 Respostes per a “La UAB, un bon lloc per treballar – Signa el Manifest!”

  1. […] WordPress.com « La UAB, un bon lloc per treballar – Signa el Manifest! […]

  2. […] als rectors de les universitats espanyoles « Assemblea contra la precarietat de la UAB on La UAB, un bon lloc per treballar – Signa el Manifest!M on Acta assemblea 18 d’abriltazt on Acta assemblea 18 d’abrilJo on Les noves beques de la UAB […]

  3. […] 150 persones han signat el manifest… i tu? « Assemblea contra la precarietat de la UAB on La UAB, un bon lloc per treballar – Signa el Manifest!Activistes reparteixen el manifest als rectors de les universitats espanyoles « Assemblea […]

  4. […] assemblea – dimecres 30 de maig a les 13h « Assemblea contra la precarietat de la UAB on La UAB, un bon lloc per treballar – Signa el Manifest!H on Personal Investigador en FormacióMés de 150 persones han signat el manifest… i tu? « […]

  5. […] pública del manifest – 7 de juny a les 11h « Assemblea contra la precarietat de la UAB on La UAB, un bon lloc per treballar – Signa el Manifest!Carme Costa Riu on Més de 150 persones han signat el manifest… i tu?Nova assemblea – dimecres 30 […]

  6. […] entregó a LLuís Ferrer, rector de dicha universidad, el pasado 7 de junio el manifiesto “La UAB: un bon lloc per treballar?” (La UAB: ¿Un buen lugar para trabajar?) para denunciar la situación laboral precaria en que se […]

  7. […] Assemblea contra la Precarietat lliura el manifest “La UAB, un bon lloc per treballar” contra la política de personal i la nova carrera acadèmica aprovada sense negociacions pel […]

  8. […] entregó a LLuís Ferrer, rector de dicha universidad, el pasado 7 de junio el manifiesto “La UAB: un bon lloc per treballar?” (La UAB: ¿Un buen lugar para trabajar?) para denunciar la situación laboral precaria en que se […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: