Assemblea contra la precarietat de la UAB

Per una universitat pública, compromesa i de qualitat

Més de 150 persones han signat el manifest… i tu?

Posted by uabprecarietat a Mai 24, 2007

Més de 150 professors (associades, ajudants, titulars, agregats, catedràtics, col.laboradors…) i investigadores i investigadors en formació de la Universitat Autònoma ja han signat el manifest “La UAB, un bon lloc per treballar” que està impulsant l’Assemblea contra la precarietat davant la nova carrera acadèmica i la política de personal que proposa l’equip de govern. Membres del PAS i estudiants també estant donant suport a la iniciativa.

Encara tens temps fins el 31 DE MAIG per enviar el teu nom, cognoms, DNI i lloc de treball a precarietat-uab(arroba)moviments.net i adherir-t’hi. Col.labora amb la seva difusió: penja’l en el teu lloc de treball, reenvia’l als teus contactes, comenta-ho als teus companys/es!

Una resposta per a “Més de 150 persones han signat el manifest… i tu?”

 1. Carme Costa Riu said

  Només em puc referir a la situació dels becaris perquè és el col·lectiu que millor conec, però crec que en si mateix ja és victima de prous mancances. Torbo que és indignant el tracte que reben els becaris, des de molts punts de vista:
  Segons la procedència de la beca les condicions laborals poden arribar a ser molt diferents tot i fer la mateixa feina i tenir la mateixa preparació.
  Els becaris assumeixen moltes tasques que no els corresponen i sense remuneració: solen ser tasques de docència que haurien de fer els seus caps, els becaris les han de fer i el seu cap és el que cobra el sou; tasques d’organització de cursos o assumeixen la responsabilitat de fer funcionar serveis que ofereix el departament on etan fent la tesi, que els resta temps a la seva tesi i suma curriculum als seus caps.
  Molts becaris també es troben amb una falta de supervisió del seu treball de tesi per part dels seus caps que resulta inacceptable.
  I tot això sense tenir en compte el sou irrisori que se’ls ofereix, gairebé cap de nosaltres es pot arribar a considerar mileurista! A més a més, durant els dos primers anys de beca (en el cas dels becaris UAB, generalitat i ministeri, perquè la situació dels altres encara és pitjor) la nostra situació laboral és comparable a la d’un immigrant il·legal: no cotitzem a la seguretat social, ni tenim prestacions d’atur, ni baixa per malaltia…
  I podria seguir amb una llista llarga d’injusticies però crec que tampoc serviria de res. Suposo que en un país on hi ha més universitaris dels que el mercat laboral pot absorvir i on les universitats aspiren a convertir-se en una empresa privada ens podem permetre aquests luxes. Però si tothom és tan espabilat, per què no ens mirem els problemes de països els quals considerem que estan per davant nostre?, copiem els seus punts positius i procurem no repetir els seus errors. No és imprescindible que per ser humans ens haguem d’entrebancar sempre dos cops amb la mateixa pedra, tot i que la política educativa d’aquest país ho fa continuament.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: