Assemblea contra la precarietat de la UAB

Per una universitat pública, compromesa i de qualitat

Perquè no són problemes individuals

Posted by uabprecarietat a Setembre 25, 2007

La construcció d’una universitat amb bons estàndards de qualitat docent i investigadora va lligada a les condicions laborals del personal docent i de investigació. No obstant això, l’orientació de la nova carrera docent imposada per la UAB es sustenta en el manteniment de condicions laborals pròpies del segle XIX i en l’abaratiment de costos de personal. Com? Estalviant-se la cotització a la seguretat social, fent contractes infraremunerats en relació al treball i a la requalificació requerida, cobrint professorat amb beques “de formació” que vulneren l’Estatut del Becari (becaris UAB), promovent una mobilitat que compromet la “cantera” i la continuïtat de la carrera acadèmica, i un llarg etc.

                                                                Descarrega’t el cartell i penja’l al teu lloc de treball!

 

Ajudants, becaris predoctorals, becaris i contractats de capítol VI, associats… el ventall contractual precari és immens però aglutina un problema comú: un model d’universitat que sacrifica la qualitat per la productivitat, els resultats per la imatge; un model d’universitat que precaritzant les condicions laborals compromet el dret a la universitat pública de qualitat.

Actualment s’estan portant a terme negociacions amb el Rectorat, no obstant la capacitat de negociació en aquestes reunions està estretament relacionada amb la nostra capacitat de mobilització. Al juny vam presentar més de 300 firmes de treballador(e)s de la UAB en desacord amb la nova carrera acadèmica. Va ser un primer pas. Potser és el moment de visibilitzar aquest descontent d’una altra manera. Per això et convidem a participar i a reclamar unes condicions laborals dignes.

Recordeu que us esperem demà dimecres 26, a les 11:30 a la porta de l‘edifici d’estudiants, per repartir convidacions en l’acta d’inauguració del curs, a la propera Assemblea Extraordinària del dia 3 d’octubre.
No oblideu les vostres samarretes precàries!

Una resposta per a “Perquè no són problemes individuals”

  1. […] WordPress.com « Perquè no són problemes individuals […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: