Assemblea contra la precarietat de la UAB

Per una universitat pública, compromesa i de qualitat

Des de l’altra UAB: inauguració del nou curs acadèmic

Posted by uabprecarietat a Setembre 28, 2007

“Avui, ja ho sabeu inaugurem el curs i alhora encetem el que anomenem Any de la Computació. Per això darrer, fa uns dies, em vaig entretenir cercant la nostra universitat al món virtual, a l’internet, a la xarxa. I la veritat és que vaig sortir molt sorprès. Existeixen moltes autònomes. Al youtube, per exemple, hi trobareu més 30 vídeos sobre la UAB. Alguns, explicant què i com és la UAB, fets per col·lectius tan dispars com el dels Grups Bíblics Universitaris o un grup d’estudiants xinesos. D’altres, explicant la nostra Festa Major –aquesta si recull moltes cites! – o narrant històries d’amor viscudes al campus. Però també vivim a Wikipèdia i a planes web com GenteUAB.com –una plana que desconeixia totalment- o Patatabrava.com . I segur que n’hi ha moltes més que no vaig ser capaç de trobar.”

(….)

“A totes les UAB,
a la més oficial aquí representada,
però també a les virtuals que viuen a la xarxa;
a la dels estudiants, que no saben que avui inaugurem el curs;
a la dels Erasmus i estrangers;
a la de les festes;
a la dels que viuen al campus,
a la dels pioners i els veterans i a la dels nous d’enguany…
a totes les UABs vull desitjar-les que el curs 2007-2008, que ara inaugurem, els sigui molt venturós i favorable”.

Lluis Ferrer, rector de la Universitat Autònoma de Barcelona, fragments extrets del discurs d’inauguració del curs (26 setembre 2007)

Nosaltres no sortim en aquesta llista de bons desitjos i no sabem tampoc si va ser capaç o ens va voler trobar en la seva cerca per internet. Però sí que estem aquí a la xarxa, a google, a youtube, a la Autònoma i també a l’acte inaugural.

 

Foto: xarxa dels estudiants de la UAB

Deu membres de l’Assemblea Contra la Precarietat van anar el passat dimecres a repartir informació entre els assistents a l’acte oficial sobre la convocatòria d’assemblea extraordinària del proper dimecres 3 d’octubre. Vestits amb les samarretes taronges i acompanyats d’una pancarta que recordava que en aquesta universitat no tot és tan bonic com volen fer-nos creure, els membres de l’assemblea (dempeus al fons de la sala) es van girar d’esquena mostrant així la seva disconformitat, quan el secretari general de la UAB, el Sr. Rafael Grasa, explicava dins de la memòria del curs 2006-2007, les virtuts i meravelles de la seva Nova Carrera Acadèmica.

La protesta va ser silenciosa, educada i respectuosa amb l’acte, però sobre tot va ser important per la seva força com a presència simbòlica. Val la pena recordar que darrera de totes aquelles xifres, dades i floretes institucionals també estem nosaltres, el personal de la Autònoma amb unes condicions laborals precàries i unes expectatives plenes d’incerteses.

“Hem de seguir avançant, i a més, ho hem de fer amb una presa de decisions participativa i amtot b un clima social positiu, de diàleg i d’entesa. Avançant en les millores laborals i en la conciliació entre vida professional i familiar. Com hem fet sempre a casa nostra”.

Us deixem amb aquest darrer fragment del discurs del Sr. Rector i amb el nostre desig: anem més enllà dels discursos i les bones paraules. Per un nou curs molt venturós i favorable per totes i tots els treballadors i treballadores de la Autònoma. Per una universitat pública, compromesa i de qualitat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: