Assemblea contra la precarietat de la UAB

Per una universitat pública, compromesa i de qualitat

Els contractes d’ajudant s’han d’ajustar a la LOU

Posted by uabprecarietat a Octubre 20, 2007

A continuació, resum de la reunió informativa Comitè d’Empresa-Professors i professores ajudants del passat 10 d’octubre de 2007. La propera serà el dia 24 d’octubre a les 14h a la sala de Juntes d’econòmiques.

S’informa als assistents que el Comitè d’Empresa disposa d’un informe jurídic elaborat pel gabinet jurídic de CCOO on es conclou que els contractes d’ajudant s’han d’ajustar a la reforma de la LOU (LOMLOU), i per tant que tots els ajudants haurien de fer un màxim de 60 hores anuals de docència. Davant de la negativa de la UAB (que ha elaborat el seu propi informe jurídic), els passos a seguir serien els següents:

1. Cada ajudant ha de dirigir un escrit al Rector sol·licitant l’adequació del contracte a la legislació vigent, esperant resposta durant un termini màxim de tres mesos.

2. Transcorregut el termini si no ha hagut resposta, o aquesta ha estat negativa, s’ha d’acudir a un contenciós.

El Comitè informa que les accions a emprendre (fora de les converses que s’han mantingut fins ara i que no han donat fruit) han de ser individuals, és a dir, que ni el Comitè ni cap sindicat por fer la denúncia dels contractes, sinó que han de ser els propis interessats. No obstant, el Comitè s’ofereix per coordinar les accions que s’acordin (facilitar impresos, recollida i lliurament de signatures…).

S’obre un torn de paraules per conèixer les opinions dels assistents i també que el Comitè tingui informació sobre la situació als diferents departaments. Els trets més rellevants poden resumir-se en:

  • El problema de la UAB per adaptar els contractes a la llei és estrictament econòmic: no té diners per això i per tant, ha deixat en mans dels Departaments la reducció com un gest de bona voluntat.
  • A gairebé tots els Departaments s’està incomplint el màxim legal de les 60 hores anuals, encara que hi ha diferències importants entre uns i altres (alguns a 90 hores, altres a 210). La raó, és clar, és que no se’ls ha donat cap finançament addicional.
  • Moltes intervencions estan a favor de fer la sol·licitud per escrit al Rector, i que, tot i que s’ha de fer individualment, estaria bé fer-la tots junts (coordinats pel Comitè) per donar-li caràcter d’acció col·lectiva. Algunes persones dubten de si els hi convé o no emprendre aquesta acció doncs temen represàlies per part del seu Departament.

S’acorda:

  • El Comitè demanarà al Vicerectorat la informació sobre la dedicació docent actual dels ajudants.
  • Fixar una propera reunió el proper dimecres dia 24 d’octubre de 14:00 a 16:00 hores de la tarda, amb tal de recollir signatures per fer arribar sol·licituds al Rector (el model serà aportat pel Comitè).

Us esperem doncs, a tots i totes, el proper dimecres 24 a la Sala de Juntes d’Econòmiques.

Una resposta per a “Els contractes d’ajudant s’han d’ajustar a la LOU”

  1. […] – Els contractes d’ajudant s’han d’ajustar a la LOU […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: