Assemblea contra la precarietat de la UAB

Per una universitat pública, compromesa i de qualitat

Desconvocada la vaga dels SIDs, però continuen accions i negociacions

Posted by uabprecarietat a Novembre 21, 2007

Correu Electrònic del Comitè d’Empresa PAS Laboral

Companyes i companys,

Com ja sabeu el passat 5 de novembre les treballadores i treballadors dels diferents Serveis Informàtics Distribuïts de la UAB van fer vaga per les seves reivindicacions.

L’èxit d’aquesta jornada resulta indiscutible, tant pel seguiment gairebé unànime del col·lectiu, clarament per sobre del 90%, com pel resultat de la pràctica paralització de les aules informàtiques, del manteniment i l’atenció a l’usuari i de molts altres serveis que diàriament presten aquests treballadors, com pel ressò de la convocatòria a múltiples mitjans de comunicació.

L’únic punt fosc va ser l’intent de la Gerència de buidar de contingut el dret constitucional de vaga, coaccionant als caps de SIDs per que es mantinguessin encesos els servidors dels seus serveis, deixant obertes les aules, sense personal que se’n pogués fer càrrec, o omplint els passadissos de les diferents aules d’informàtica de vigilància privada. Tots aquests intents es van estavellar contra la solidaritat que, sense fissures, van mostrar els estudiants i professors cada cop que els hi van informar dels motius de la lluita.

Fruit de la vaga varem tenir una altre sessió de negociació el passat dia 12 on el Comitè d’empresa va tornar a flexibilitzar les seves demandes fins a un punt on ja no existeix més possibilitat de cedir. Hem acceptat que el reconeixement de les funcions assumides pels treballadors i treballadores dels SIDs només es tradueixi de manera immediata en un increment del complement del lloc de treball i que el canvi de grup sigui per aquells que voluntàriament vulguin acreditar l’assoliment dels coneixements i les capacitats necessàries.

Malgrat això, la Gerència insisteix en no reconèixer res en concepte de les noves funcions ja assumides per tot el col·lectiu i vincular qualsevol avenç, fins i tot en el complement de lloc de treball, a mecanismes d’avaluació individual que permetin aprovar o suspendre als treballadors. Tanmateix la Gerència ha modificat algunes de les seves propostes originals, permetent així petits avenços en alguns temes i, al mateix temps, ha convocat una altre sessió de negociació pel proper dia 26 de novembre.

La solidaritat i el recolzament mostrat per tota la comunitat universitària, i l’escletxa que potser es comença a obrir en la intransigència de la Gerència ens han convençut de que cal donar una altre oportunitat al diàleg i a la negociació. Per tant els dies 21 i 22 de novembre no farem efectiva la vaga convocada però aquests dos dies continuarem difonent les nostres reivindicacions de manera compatible amb la prestació del servei que tots els treballadors i estudiants de la UAB es mereixen.

Esperem que aquesta nova mostra de bona voluntat no torni a quedar sense resposta pels responsables de la nostra universitat i que puguem arribar a un acord que permeti donar una sortida positiva a un conflicte que, si es perllonga, inevitablement haurà de radicalitzar-se.

Ben cordialment,

Comitè d’empresa del PAS-L

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: