Assemblea contra la precarietat de la UAB

Per una universitat pública, compromesa i de qualitat

Comunicat del Vicerector d’Estudiants sobre la vaga

Posted by uabprecarietat a gener 30, 2008

Al final de la notícia i en aquest arxiu podeu trobar el comunicat que avui mateix el vicerector d’Estudiants ha enviat a tots els becaris de col·laboració de la Uab.

Avancem una primera resposta des del Comitè de becari[es] de col·laboració:

1. La resposta oficial es podrà trobar al comunicat que avui mateix s’enviarà a tots els membres dle Consell de Govern.

2. En qualsevol cas, afirmem què:

No negociarem cap reglament de beques de col·laboració desvinculat de la negociació de la laborització d’aquestes places i a una Taula amb capacitat negociadora.

– Entenem que el sr. Adjunt del Virerector no té els poders negociadors adients, per les atribucions del seu càrrec, per portar a terme aquesta negociació.

– Per tant, reiterem els punts de la nostra taula reivindicativa, tal i com defensarem al Consell de Govern i a totes les instàncies que calguin.

Iniciarem les accions legals pertinents per tal d’impugnar la decisió extrareglamentària i normativa de retirar part de l’ajut als estudiants (de col·laboració i PCUE) que han exercit el seu legítim dret de manifestació i vaga.

Aquesta resposta per part del Vicerectorat és molt contradictòria amb la voluntat de negociar que ha demostrat aquesta Assemblea aquestes dies i a tots els nivells. Imposar el marc de negociació i iniciar represàlies cap als estudiants no són un bon començament, però malgrat això reiterem la nostra voluntat de negociar amb els agents pertinents i amb capacitat de decisió.

Atentament, Assemblea de Becàries i Becaris de Col·laboració

Comunicat del Vicerector d’Estudiants:

Benvolguts, benvolgudes,

Com a responsable de l’Equip de Govern de la redacció del “Reglament d’ajuts de col·laboració als estudiants de la UAB” i president de la la Comissió d’Afers d’Estudiants que es va reunir el proppassat dijous de 15.30 a 18.00h. amb presència de persones del vostre col·lectiu, us comunico que, després de la discussió, els assistents van acordar fer els següents passos.

En primer lloc, i com a pas previ a la modificació o manteniment del reglament, el col·lectiu de beneficiaris i beneficiàries dels ajuts de col·laboració, a través dels vostres representants, m’havia de respondre en els propers dies sobre la conveniència que la UAB continuï mantenint un programa d’ajuts a l’estudi amb contraprestació de tasques estrictament de col·laboració. Fins a aquest moment no he tingut cap resposta a aquesta qüestió, més enllà d’una nova convocatòria de vaga.

Davant d’una eventual resposta negativa, la comissió no va considerar que fos oportú continuar parlant d’un reglament que no tindria raó de ser, una vegada desaparegut el programa. Davant d’una eventual resposta positiva, el Dr. M. Marín, Adjunt del vicerector per a Estudiants, seria qui continuaria negociant amb representants dels beneficiaris / beneficiàries dels ajuts per millorar la redacció del reglament.

Amb posterioritat tant a un i com a l’altre procés, el Consell de Govern es pronunciaria sobre la qüestió en una de les seves sessions ordinàries.

En el decurs de l’esmentada sessió de la Comissió d’Afers d’Estudiants va quedar clar que els recursos alliberats per l’eventual desaparició del programa d’ajuts a l’estudi, amb efectes a partir del curs 2008-2009, seran destinats a la finalitat que el Consell Social consideri més oportuna en el moment de l’aprovació del pressupost.

Finalment, a efectes informatius, s’ha de tenir en compte que el fet de deixar de prestar la col·laboració establerta en el programa d’ajuts a l’estudi 2007-2008 per causa d’una vaga comporta deixar de percebre la quantitat corresponent a les hores en què no s’ha prestat la col·laboració.

Cordialment,

Joan Carbonell Manils

Vicerector d’Estudiants i de Cultura

Bellaterra, 30 de gener de 2008


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: