Assemblea contra la precarietat de la UAB

Per una universitat pública, compromesa i de qualitat

6 de març: vaga d’estudiants i de treballador[e]s precaris de la Universitat

Posted by uabprecarietat a febrer 28, 2008

Coincidint amb les mobilitzacions contra Bolonya i el RD del proper 6 de març, la secció sindical de CGT Laboral ha convocat una vaga de tot el personal precari de la UAB. Fins el moment, la vaga té el beneplàcit dels de les seccions sindicals laborals de CC.OO i UGT, el suport del sindicat CAU, l’Assemblea contra la precarietat i de la majoria d’organitzacions d’estudiants: el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), l’associació AEP, l’Assemblea contra la Precarietat de la UAB, Assemblea de Lletres, Assemblea de Polítiques, Assemblea de Traducció i Interpretació, Assemblea de Ciències, Assemblea de ETSE, Assemblea de Comunicació, Assemblea de Mundet (campus UB). Un col.lectiu del professorat funcionari també ha fet un manifest i una recollida de signatures de suport.

MOTIUS DE LA VAGA DEL PERSONAL PDI-LABORAL:

Davant dels següents fets:

Que la política de contractació irregular i precària desenvolupada per la UAB s’estén en el temps en el cas del professorat associat, i s’ha reiterat darrerament en el cas del professorat ajudant contractat.

Que el I Conveni Col·lectiu del personal Docent i Investigador de les Universitats Públiques catalanes estableix en la seva disposició transitòria segona que les universitats (en el nostre cas, la UAB), junt amb els actors socials, han de negociar un pla de regularització del professorat contractat de manera irregular i que ha de cercar fons per la seva aplicació.

Que en les diferents reunions amb els actors socials la UAB no ha presentat a dia d’avui cap pla, limitant-se a refusar les propostes plantejades pels actors socials.

Que la UAB ha menyspreat en el temps i actualment els actors socials com a representants dels treballadors en els temes que els incumbeixen.

Demanem:

* Que la direcció de la UAB lideri el conjunt de la comunitat universitària en la cerca de recursos públics per garantir un ensenyament universitari públic i de qualitat, basat en condicions de treball dignes i amb facilitats d’accés pels i les estudiants.

* Que la UAB desenvolupi una política de contractació destinada a erradicar la precarietat en tots els àmbits de la UAB, sobre la base d’igualtat de drets i deures: a mateixa prestació laboral, mateixos drets i mateixa prestació salarial.

* Que la UAB faci públic en un període breu un Pla general de Regularització dels treballadors i treballadores en situació precària.

* Que es faci arribar aquest pla als col·lectius afectats i als seus representants, a fi d’una negociació prèvia a la seva aprovació pels òrgans de govern de la UAB.

2 Respostes per a “6 de març: vaga d’estudiants i de treballador[e]s precaris de la Universitat”

  1. […] Publicat per uabprecarietat a Gener 17, 2008 L’Assemblea Contra la Precarietat ha decidit que el proper dia 6 de març es sumarà a la vaga convocada pels estudiants de la UAB a través de la CAF (Coordinadora d’Assemblees de Facultat), així com a la manifestació convocada pel mateix dia per la PMDUP (Plataforma Mobilitzadora en Defensa de la Universitat Pública). Així doncs, el mateix dia 6 es convoca a una vaga a tot el professorat i personal investigador en precari de la …. […]

  2. […] Publicat per uabprecarietat a Març 3, 2008 Perquè s’ha de fer vaga el proper 6 de març? […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: