Assemblea contra la precarietat de la UAB

Per una universitat pública, compromesa i de qualitat

Una quarantena d’estudiants es tanquen a la UAB per protestar contra Bolonya

Posted by uabprecarietat a Març 4, 2008

Volen que la universitat s’insubordini a la LOU i la LUC

Noticia extreta de Vilaweb

Una quarantena d’estudiants ocupen des del migdia la facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), per protestar contra la implantació del Procés de Bolonya, que a Catalunya es concreta en la LOU i la LUC. Per sortir-ne, reclamen al rector que digui que la universitat està en fallida econòmica, que no pot aplicar el nou pla i que, per tant, es declari contrària a la reforma, una reivindicació que diuen que ja va aprovar el claustre el 2001

Esgrimeixen que, llavors, el claustre va aprovar que la UAB declararia la ‘desobediència activa a la LOU-LUC, negant-se a aplicar els mecanismes que conté aquesta llei per implementar-se’.

foto Eudal G.

Quantifiquen el dèficit de la universitat en més d’onze milions d’euros i volen que el rector es comprometi a ampliar el finançament públic, perquè així es pugui garantir la qualitat acadèmica, investigadora i d’equitat social. Un centenar d’estudiants han secundat les demandes des de fora de la facultat.

El responsable de la tancada és el comitè de vaga de la universitat, integrat pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), d’altres col·lectius d’estudiants, la UGT, alguns professors i el Personal d’Administració i Serveis (PAS).

Actualització: informació que proporciona l’ETC de la UAB

El comitè de vaga de la UAB va escalfant l’ambient i continua amb les seves accions de protesta contra l’anomenat Procés de Bolonya. Aquest matí alguns membres del comitè han tancat les entrades de la facultat de Filosofia i Lletres. Això ha passat a la una del migdia, hora en què molts estudiants acaben la seva jornada i marxen cap a casa, quan han tingut una sorpresa majúscula en sortir de classe i veure que tots els accessos estaven bloquejats amb tanques metàl·liques i cadenes. Els estudiants i professors, finalment, han pogut sortir i marxar però, de moment, els accessos continuen tancats i és possible que continuïn estant-hi durant aquesta tarda per tal d’impedir que es faci classe.

4 Respostes per a “Una quarantena d’estudiants es tanquen a la UAB per protestar contra Bolonya”

 1. gloria said

  Enganxo el resum dels aconteixements que està circulant per la CAF:
  RESUM DELS ACONTEXEIMENTS I CRIDA URGENT. FEU TOTA LA DIFUSIÓ POSSIBLE.
  JA HAN VINGUT MITJANS, PERÒ CAL GENT.

  Des de esta mañana estan encerrados varias decenas de estudiantes en la facultad de letras.
  Están pidiendo dos cosas:

  MÍNIMS:

  1) CONSTÀNCIA FEHACIENT de convocatòria i enviament de nota pública per una Roda de Premsa amb tots els mitjans amb la presència mínima del Rector, Vicerector d’Afers Acadèmics i Gerent per tal de comunicar els següents tres punts:

  Actualment les universitats, i en aquest cas la UAB, entenen que no es pot aplicar la LOU, l’EEES i les àrees lligades en aquest procés a causa dels greus dèficits estructurals que pateixen pel que fa a la manca de personal i les seves condicions laborals a més del dèficit de finançament públic.

  * L’actual situació de quiebra econòmica de la Universitat per manca de finançament públic per mantenir el seu funcionament actual i els mínims estàndards de qualitat académica i investigadora i d’equitat social que s’el pressuposa a la universitat pública en tant que servei públic. I la situació vulnerable pel que fa a la seva autonomia envers les ofertes d’inversió per part dels lobbies empresarials.
  *

  La inexistència d’una línea de finançament públic per garantir l’aplicació de la reforma de l’ensenyament superior establerta per la LOU i l’EEES i totes les àrees a relacionades amb aquest procès (com ara, l’Agència Europea de Investigació), amb garanties de qualitat acadèmica, investigadora i d’equitat social per al conjunt del sistema universitari (beques per estudiants, beques de mobilitat, implementació de noves tecnologíes, aplicació de noves pedagogies, introducció de nous sistemes docents…)
  * L’actual situació situa a les universitats i, en el cas específic a la UAB, en un equilibri molt dubtós pel que fa al compliment de la legislació laboral vigent alhora de cobrir les necessitats d’investigació, docència i serveis de la universitat.
  * Per tal cosa, anuncia i denúncia públicament:

  a) Que la greu manca de finançament públic actual impedeix a les universitats, i en aquest cas a la UAB, assolir els objectius que ha de tenir en tant que institució pública (producció i transmissió de coneixement, desenvolupament social, formació de ciutadans democràtics amb una formació de qualitat i substantiva, …)

  b) Que en tant no s’articuli un sistema de finançament públic amb garanties d’equitat del sistema d’universitats públiques, i en aquest cas la UAB, aquesta universitat paralitza l’aplicació de la LOU i del RD de Graus a la UAB.

  c)La elevació d’aquesta postura a la Generalitat, la Associació Catalana d’Universitats Públiques i al Govern de l’Estat espanyol i a totes les instàncies per tal de que s’obri un debat PÚBLIC i amb la participació de tots els sectors implicats amb garantíes democràtiques sobre quin i com ha de ser el futur de l’ensenyament superior.

  COMPTE SI ELS COMPROMISSOS DEL RECTOR I DEL EQUIP RECTORAL NO SÓN PÚBLICS NO TINDRAN CAP VALIDESA.

  2.- Còpia amb segell d’entrada a Registre de la convocatòria de Claustre Extraordinari per tal de debatre els mateixos punts avançats a la roda de PREMSA.

  EL RECTOR HA DIT QUE SÍ A LA CONVOCATORIA DE CONSELL DE GOVERN I QUE DE CAP MANERA FARA AQUESTA RODA DE PREMSA. SI NO SURTEN EN QUINZE MINUTS “HAURAN DE NEGOCIAR AMB ELS MOSSOS”.

  EL SENYOR MARTÍ MARÍN HA BLOQUEJAT ELS RECURSSOS DE L’EDIFI D’ESTUDIANTS ALS ESTUDIANTS.

  ES CONVOCA ACAMPADA AL PATI DEL QUIOSC DE LLETRES AMB CARÀCTER URGENT

  JA HI HA GENT ORGANITZANT LA CERCA DE TENDAS I EL TEMA LOGISTIC DE MENJAR I ACTIVITATS.

  SI ALGÚ ESTUDIANT RESULTA FERIT ÉS RESPONSABILITAT ABSOLUTA DEL RECTOR, DE L’EQUIP DE GOVERN I DEL ADJUNT D’ESTUDIANTS, MARTI MARIN.

  EL COMITE DE VAGA HA NEGOCIAT AMB ELS ESTUDIANTS TANCATS QUE DEMÀ ES SOTMETRA A VOTACIÓ A L’ASSEMBLEA DE LA 1 SI CONTINUAR O NO, A NO SER QUE RECTOR NEGOCÏI AQUESTS MÍNIMS.

 2. […] WordPress.com « Una quarantena d’estudiants es tanquen a la UAB per protestar contra Bolonya […]

 3. antifa said

  Avui els piquets s’han comportat com només ells saben fer: violentament. El resultat han estat pintades a les parets de la meva facultat, buidament d’extintors i vandalisme gratuït. Si així és com es comporten els piquets i els convocats a la vaga, que després no hi hagin queixes sobre l’actuació dels mossos d’esquadra.

 4. Jaume said

  Ah doncs no, antifa. La manifestació a barcelona a succeït en un marc pacific incomparable per part dels estudiants, així ho ha declarat tv3 i tot, que és un mitjà més a fí als mossos (per el lligam de la generalitat de catalunya) que als estudiants.

  L’unic incident que hi hagut l’ha propiciat els mossos d’esquadra quan han fet desviar la ruta de la manifestació, pq han obstaculitzat amb furgonetes el pas per la rambla que era per on havia de transcorrrer la mani. El seu objectiu era espurgar la mani, trencant-ne la cohesió, però els estudiants han optat per no respondre a les provocacions i seguir per via laietana.

  Així que antifa, ja que tenies el dubte, la mani sobre la marxe, molt bé, ja saps antifa, passa’t per l’assamlea i explicans les teves propostes com més siguem més força tindrem.

  salut-!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: