Assemblea contra la precarietat de la UAB

Per una universitat pública, compromesa i de qualitat

Èxit del lliurament del Manifest al Rector de la UAB

Posted by uabprecarietat a Juny 8, 2007

Ahir dia 7 de juny de 2007 diversos membres de l’Assemblea contra la Precarietat de la UAB han lliurat al rector, Lluís Ferrer, el manifest “La UAB: un bon lloc per treballar?” per denunciar la situació laboral precària en què es troben molts treballadors/es de la UAB.

El manifest ha estat signat per més de 330 membres de la Universitat entre els quals becaris, professors ajudants, professors associats, professors titulars, PAS, etc. Així mateix, el manifest també ha comptat amb el recolzament de 200 signatures d’estudiants.

El lliurament del manifest ha anat acompanyat d’una roda de premsa on quatre representants dels col·lectius més precaris de la Universitat, han exposat les condicions laborals dels diferents col·lectius. Unes condicions laborals que, majoritàriament, es caracteritzen per una manca d’estabilitat, sous molt baixos, elevat nombre de tasques de tot tipus (docents, administratives, recerca, etc.), impossibilitat de seguir simultàniament una carrera com a professor/a i com a investigador/a atès la concentració de càrrega docent en aquestes mateixes figures precàries, etc.

Després de la roda de premsa una trentena de membres de l’Assemblea van voler fer una d’entrega del Manifest al Rector, que en aquell moment es trobava reunit en la sessió del Consell de Govern. Els serveis de seguretat, per instrucció del rectorat, va impedir l’entrada dels professors/es i investigadors/es precaris a l’edifici del Rectorat. Finalment, el rector va sortir de la reunió del Consell de Govern per trobar-se amb els membres de l’Assemblea Contra la Precarietat, que li van fer l’entrega formal del manifest.

El rector, es va mostrar obert a negociar algunes demandes dels membres de l’Assemblea, mentres en d’altres es va posicionar en contra. Davant de les crítiques per falta de transparència i d’informació en les actuals negociacions, el rector es va comprometre a facilitar a l’Assemblea les dades sobre tot el personal docent i investigador de les diferents figures contractuals que actualment estan afectades pel procès d’implantació de la Nova Carrera Acadèmica.

Podeu llegir aquí la nota de premsa sencera que es va enviar als mitjans de comunicació amb la informació sobre l’acte.

 

 

2 Respostes to “Èxit del lliurament del Manifest al Rector de la UAB”

  1. […] passat l’Assemblea Contra la Precarietat lliuraba un manifest contra la nova carrera acadèmica amb més de 300 signatures de personal docent i investigador de […]

  2. […] Assemblea contra la Precarietat lliura el manifest “La UAB, un bon lloc per treballar” contra la política de personal i la nova […]

Deixa un comentari