Assemblea contra la precarietat de la UAB

Per una universitat pública, compromesa i de qualitat

Becari[e]s Suport Recerca

Becari[e]s per projectes (Suport a la recerca)

 

En relació a les mesures de regulació d’aquesta figura proposada per la UAB (aprovat finalment el 19 de juliol del 2007), l’Assemblea manifesta que el fet que finalment regulin aquest tipus de beques és una iniciativa positiva. Fins el moment, aquestes beques depenien totalment de la discrecionalitat dels departaments i dels centres d’investigació, encobrint formes de treball altament precàries. Però pel que fa a la proposta del rectorat:

– Segons l’estatut del becari de la UAB, només són becaris aquells que estan en programes de postgrau i doctorat. Totes les beques que es proposin han d’estar vinculades a la formació de postgrau i aquestes no ho estan.

– Les beques que actualment encobreixen tasques laborals de tècnics i investigadors i la seva limitació a un any possiblament farà que els equips d’investigació substitueixin les persones any rera any i empitjorant la situació d’aquests treballadors i treballadores.

Demanem la laboralització de les tasques que fins ara estaven fent els becaris de suport a la recerca. Demanem que els equips de recerca contractin els investigadors i investigadores.

– Per tal d’afavorir la laboralització d’aquest tipus de beques, es proposa, per exemple, que la Universitat assumeixi transitòriament el cost de Seguretat Social dels nous contractes.

– S’hauria d’estudiar conjuntament quines figues contractuals serien les més adequades.

PASSOS POSITIUS FORA DE LA UAB

Mentre el rectorat vol aprovar reglaments que no solucionen el problema d’aquest col.lectiu, altres Universitats i institucions estan impulsant mesures molt més decidides per acabar amb la situació de completa arbitrarietat i precarietat d’aquest col.lectiu. És el cas del nou reglament de contractació de la Universitat Pública de Navarra i el decret intern que ha elaborat el Centre Superior d’Investigacions Científiques (CSIC).

APROVACIÓ DEL REGLAMENT DE BECARIS DE LA UAB (19 de juliol 2007)

Podeu consultar l’actual reglament dels becaris/es de la UAB en aquesta entrada.

CAMPANYA DE LA FJI PER ELIMINAR LES BEQUES VINCULADES A PROJECTES

Mientras que los pactos que la FJI-Precarios y el MEC firmaron contenían que las becas cuya finalidad no fuera la tesis doctoral deberían sustituirse según “la normativa laboral vigente”, el Estatuto finalmente aprobado no incluye la palabra “laboral”, lo cual vuelve a dejar a estas ayudas en el limbo y, en la práctica, siguen siendo becas. En vista de esto, en su asamblea de Lekeitio la FJI aprobó hacer una campaña en todas las universidades en las que surgieran voluntarios para pedir la sustitución de estas becas por contratos laborales con todos sus derechos. Esta página es el espacio en que se irán resumiendo los avances de esta campaña. + INFO

2 Respostes to “Becari[e]s Suport Recerca”

  1. anso said

    S’ha fet alguna cosa al respecte? Des de D-Recerca ens podrien aconsellar com portar-ho a terme.

  2. […] Becari[e]s Suport Recerca […]

Deixa un comentari