Assemblea contra la precarietat de la UAB

Per una universitat pública, compromesa i de qualitat

Solidaritat amb la lluita dels becaris i becàries de col•laboració

Posted by uabprecarietat a gener 21, 2008

Demà 22 de gener comença la vaga de becaris i becàries de col·laboració de la UAB, aquí podeu descarregar l’octaveta que s’ha elaborat per la difusió. Us recordem també que hi ha un manifest de suport i solidaritat amb aquesta mobilització que pot signar qualsevol membre de la comunitat universitària. Des d’aquí us animem a fer públic el vostre suport, ja sigui firmant físicament en paper o electrònicament enviant la vostra adhesió a la següent direcció: comite.becaris(arroba)gmail(punt)com.

Els becaris i becàries de col·laboració necessiten el vostre suport i la vostra ajuda. Si algú vol donar un cop de mà avui dilluns a les 9h i a les 15h es repartiran octavetes als centres de treball i a la sortida de FGC (punt de trobada). Mostres de solidaritat com saludar o deixar comentaris a la pàgina web són molt simbòliques però tenen un efecte molt positiu. Des de diverses instàncies del Rectorat han començat a fer amenaces de represàlies als becaris que facin vaga. Tenir suport moral d’altres companys ajuda a resistir aquestes maniobres tan fastigoses (que a més a més són mentides).

D’altra banda sabem que ja hi ha incorporats becaris i becàries de col·laboració de suport a la docència, si coneixeu algú del vostre Departament en aquesta situació si us plau doneu-li la informació sobre la vaga i les formes de contacte amb el comitè.

Gràcies per la vostra ajuda,

Comitè Becaris i Becàries de Col·laboració de la UAB

8 Respostes to “Solidaritat amb la lluita dels becaris i becàries de col•laboració”

  1. Montserrat Llobet said

    Vull encoratjar als Becaris/es de Col·laboració a no cedir davant les amenaces del Rectorat.

    És incomprensible que a la Universitat hi hagi una discriminació tan flagrant respecte el col·lectiu dels Becaris/es de Col·laboració, quan totes les empreses que volen tenir persones acabades de llicenciar estàn obligades a fer contractes en pràctiques amb cotització a la seguretat social, vacances pagades i tots els altres drets que atorga l’Estatut dels Treballadors.

    Sota quina justificació la Universitat pot explotar a les persones, o dit d’una altra manera, per què la Universitat es pot saltar unes lleis que les empreses estàn obligades a complir?

    Sovint es denuncia que la Universitat es comporta com una empresa però a mi, que he estat Becària de Recerca, ja m’agradaria que es comportés com una empresa i deixés de tenir privilegis propis de l’Edat Mitjana.

    A més, és indignant que la Imatge de Marca i el Prestigi de la UAB s’edifiqui sobre el seu Compromís Social, tant amb les persones amb dificultats especials com amb el medi ambient (Informe d’Acció Social del Consell Social de la UAB) i al mateix temps s’aprofiti de la debilitat de les persones que acaben la carrera i volen guanyar-se la vida treballant en allò per a què s’han preparat estudiant.

    Teniu tot el meu suport.

    Montserrat Llobet Abizanda
    Economista d’Empresa, Doctorant en Sociologia i Investigadora en Responsabilitat Social de les Organitzacions (Empreses, Administracions Públiques i Entitats No Lucratives)

  2. gloria said

    Jo també vull mostrar el meu suport en les seves reivindicacions a tots els becaris i becàries de col•laboració. Si volen oferir un suport als estudiants que no els facin treballar amb pitjors condicions laborals que al Mc Donalds o Tele Pizza amb l’excusa de que implica una formació. Estan cobrint places laborals amb ridícules beques, cap treballador sense contracte a la UAB! Molts ànims, no esteu sols.

  3. Pau said

    L’única contraprestació que es pot demanar per una beca és la formació de la persona. Les beques han de ser una ajuda per reduïr les desigualtats en l’accés a la formació, no per precaritzar, abaratir costos laborals i crear més desigualtats entre treballadores. O beques de veritat o contractes de veritat.
    Prou hipocrasia! Endavant amb la vaga!!

  4. Comite.Becaris@gmail.com said

    NOTICIA DE ÚLTIMA HORA:

    El sindicato CAU, nos apoya y vendrán a la concentración del rectorado.

    El sindicato CGT-UAB, esta tarde he hablado con uno de sus representantes y mañana se reunirán para tratar el tema. En principio nos apoyarán también y asistirá a la concentración(en principio porque este representante sólo no puedo decidirlo sin consultar su asamblea).

    Estaría bién qye alguien de cada facultad hablara con algún representante de las asambleas de estudiantes para pedir su apoyo.

    **nota: CAU (Col·lectius Assamblearis d’Universitats) es la segunda fuerza sindical dentro de los trabajadores de administració y Servicios y CGT (Confederación General de Trabajadores) tiene representación entre el Personal Docente e Investigador*

  5. Els becaris de col·laboració de la UAB incien una vaga de quatre dies
    Els becaris de col·laboració de la UAB incien una vaga de quatre dies Des d’avui fins divendres, el col·lectiu de becaris i becàries de col·laboració de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha decidit fer vaga, coincidint amb la data en què s’ha previst aprovar el nou Estatut del Becari (dijous 24). Entre d’altres reivindicacions, els becaris associats reclamen que es paralitzi el Reglament, perquè segons ells “perpetua sine die” la contractació irregular per part de la UAB. A més a més, volen que se’ls reconegui que les beques de col·laboració són realment llocs de treball encoberts i precaris; que s’estableixi un programa de beques d’ajut a l’estudi sense contraprestació de servei; i que les necessitats de personal del serveis docents i no docents de l’UAB siguin cobertes amb contractes.

    Els becaris de col·laboració exigeixen també l’establiment d’un calendari ferm i concret de negociacions, que inclogui “la conversió en contractes laborals dignes de les places cobertes per beques de col·laboració en tasques no docents i docents”, així com “l’establiment d’un programa de beques propi de la UAB, tal com estableixen els seus Estatuts (art. 180.1 i 180.3) per compensar les desigualtats sense contraprestació de servei”.

    La mesura de la vaga és una resposta a un seguit de demandes pacífiques i institucionals que ja han estat dut a terme des de fa temps i que han topat amb “reiterades evasives” per part dels interlocutors institucionals.

  6. estudiant said

    Ànims companyes!!!
    Estem amb vosaltres i dijous serem davant del rectorat.

    Prou precarietat, i més dignitat laboral!

  7. què pots fer? said

    Boicot actiu als serveis de la UAB sostinguts amb becaris i becàries de col·laboració:

    Trucar i escriure al Punt de Informació:
    935811111
    informacio@uab.cat
    información@uab.cat

    Consultes al ETC, han de ser únicament consultes jurídiques relacionades amb
    temes de estudio. Val la pena boicotejar aquest servei
    http://etc.uab.cat/consultes.php

    Consultes als funcionaris del Punt d’informació, aquestes van als
    funcionaris no als becaris *uab.digueu@uab.es*

    Després, fer consultes directament el més complicades possible
    http://uab.cat/servlet/Satellite?cid=1096483255349&pagename=UAB%2FPage%2FTemplatePageDetallEstudisPOP&param1=1096480402518

  8. comite.becaris@gmail.com said

    Hola a tots,

    Voliem comunicar que els becaris del SAF estem secundant la vaga, com a colaboradors de la UAB que som.

    A nosaltres també ens han comentat el mail/amenaça i que hi hauria consequencies i que ens podien treure el sou.

    Nomes era pq en tinguessiu constancia.

    Atentament,

    Becaris Precaris de SAF Competicions

Deixa un comentari