Assemblea contra la precarietat de la UAB

Per una universitat pública, compromesa i de qualitat

Es fa pública la convocatòria de beques predoctorals de la UAB

Posted by uabprecarietat a Mai 10, 2007

Fa pocs dies s’ha fet pública la convocatòria de les beques predoctorals de la UAB. D’aquesta convocatòria crida l’atenció diverses coses:

1. Vulneren l’Estatut del Personal Investigador en Formació pequè permeten realitzar el doble de crèdits permesos, dificultant la realització de la tesi en quatre anys.

2. Al final no són 250, sinó 109. Mai s’ha aclarit quan sortiran totes, amb quantes convocatòries, qui les financia (la Generalitat, el Ministeri, només la pròpia Autònoma, etc.)

3. Desapareixen els criteris anteriors de selecció (segons expedient acadèmic, interès del projecte de investigació…). A part de tenir com a mínim un 1,5 d’expedient, el criteri principal és “les necessitats de cada departament”. Realment es lluita així contra l’endogamia?

4. Si s’aposta per la investigació de qualitat, per què no s’aposta també per consolidar el personal investigador en formació existent? Amb aquesta convocatòria s’amplia la quantitat de becaris pre-doctorals, fent funcions de professorat i d’investigació a baix preu, amb un futur molt incert després de la finalització de la beca.

La xarxa d’estudiants de la UAB fa ressó de les crítiques

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
%d bloggers like this: